Stanovnici MZ „Hrastovi-Mrkovići“ sa načelnikom razgovarali o prioritetnim projektima

Nastavljajući praksu redovnog dijaloga sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica i građanima, a kako bi se bolje upoznao sa rezultatima rada općinske administracije na terenu, te aktuelnim potrebama i zahtjevima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Savjeta i stanovnicima Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.

Na sastanku su građani uputili brojne zahtjeve, inicijative i prijedloge projekata, a najviše zahtjeva odnosilo se na sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju i održavanje ulica, stepeništa i pristupnih staza, poboljšanje javnog gradskog prevoza, izgradnju niša za kontejnere, zimsko održavanje padinskih dijelova...

 

U ime Savjeta MZ „Hrastovi-Mrkovići“ predsjednik Miralem Šenderović je predstavio prioritetne potrebe stanovnika ovog mjesnog područja, te izrazio nadu da će zahtjevi u skorijem vremenu biti ispunjeni. 

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar uvijek imala razumijevanja kada je u pitanju pomoć sugrađanima u rješavanju njihovih problema i da će učiniti maksimalne napore kako bi se riješili aktuelni problemi koje su članovi Savjeta i građani iznijeli tokom sastanka.

 

Nakon održanog sastanka u prostorijama Mjesne zajednice, načelnik je zajedno sa građanima obišao ulice Panjina kula, Gornja Breka, te novu saobraćajnicu koja će povezati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka.

 

Sastanku su također prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Mustafa Mulić, predstavnici općinskih službi Vildana Taso-Kapetanović, Meho Čalija, Zakira Šero, Anira Dedović, Amra Dževlan-Mioković, Nedžmija Muhamedbegović i Đenita Bogunić-Kešelj, savjetnici općinskog načelnika Bećir Sirovina i Osmo Babić, te vijećnik Hamdija Hasanović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti