U petak na sceni u Jelićevoj komedija „Ja Bosanac“

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 1. marta 2019. godine izvođenje predstave „Ja, Bosanac“ spisateljice Indire Kučuk-Sorguč. Komedija će biti održana u velikoj sali Centra kulture (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
U petak na sceni u Jelićevoj komedija „Ja Bosanac“

„Ja Bosanac“ nova je komedija provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk- Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama „Ja, mahaluša“, „Ja, mahalac“ i „Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“.

 

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako, da nikome sa njima nije tijesno. Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi, radi iz inata i prkosa. U inat svima, a protiv sebe.

 

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio, sve zna, a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, ženu, djecu, pse, strance, Arape, diijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove....

 

Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesme o Bosni on lomi čaše.

 

Ulogu Bosanca igra Nerman Mahmutović, a za klavirom je Negra Čičić u ulozi Bosanke.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti