Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ obilježili Dan nezavisnosti BiH

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i ove godine priredili su bogat svečani program kojem su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i savjetnik načelnika Osmo Babić.

Svečana priredba pod nazivom „Iskre ljubavi“ održana je u prostoru SARTR-a uz bogat kulturno-zabavni program gdje su učenici kroz poeziju, pjesmu i ples veličali domovinu Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost.

 

Direktorica škole Fatima Prohić kazala je da se u ovoj školi svake godine obilježavaju važni historijski datumi za našu domovinu.

 

-Izuzetno je važno da djeca od najranijih godina spoznaju značaj ovog historijskog datuma za našu državu. Svi učenici i nastavnici škole su dali svoj doprinos da ovaj datum obilježimo na prigodan način. Namjera nam je podsticati, ali i odgojno djelovati na svijest djece i odgovornost prema poštivanju domovine u kojoj su rođeni, u kojoj odrastaju, i u kojoj će živjeti i raditi, poručila je Prohić i uručila načelniku Ajnadžiću zahvalnicu za uspješnu saradnju i nesebičnu podršku školi.

 

Obraćajući se prisutnima, načelnik Ajnadžić se zahvalio osoblju i učenicima škole što su ovim svečanim obilježavanjem pokazali ljubav i poštovanje prema svojoj domovini.

 

–Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, kada su se građani ove zemlje odlučili za suverenu i nezavisnu državu. Zato zahvalnost pripada svima onima koji vole BiH i patriotama koji su ovu državu održali kako bismo mogli danas obilježavati ovaj veliki dan za BiH. Našu državu treba stalno izgrađivati po mjeri svih njenih građana i brže je gurati da bude dio suverenog evropskog prostora, poručio je Ajnadžić.

 

Predsjedavajuća Karačić se pridružila čestitkama povodom Dana nezavisnosti BiH i naglasila kako je to prilika da se podsjetimo na sve branitelje i utemeljitelje naše države kojima odajemo dužno poštovanje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti