Općina Centar će podržati organizaciju Europskog košarkaškog prvenstva U18 za žene A divizije

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana i nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Samira Avdića.

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu, ali i cijelom svijetu, a na sastanku je između ostalog razgovarano o podršci ove lokalne zajednice organizaciji Europskog prvenstva U18 za žene A divizije, koje će se u julu ove godine održati u Sarajevu, u dvorani „Mirza Delibašić“ u Kulturno sportskom centru Skenderija.

 

Čolan je naglasio da je svaka pomoć Košarkaškom savezu BiH itekako dobro došla.

 

-Velika je stvar da smo dobili organizaciju jednog velikog takmičenja. U Sarajevo u julu dolazi šesnaest ženskih ekipa do 18 godina, oko 300 učesnica, i zaista želimo da organizacija bude na vrhunskom nivou. Delegati FIBE u obilazak dvorane dolaze narednog mjeseca, a sigurni smo da će oni imati određenih zahtjeva u okviru priprema za održavanje prvenstva. Nažalost, izdvajanja za sport u našoj zemlji su premala. Mi od države do sada nismo imali finansijsku podršku i nadamo se da će se to promijeniti. U narednom periodu planiramo sastanke sa svim načelnicima gradskih općina, sa predstavnicima Grada Sarajeva, ali i članovima Predsjedništva BiH, istakao je Čolan.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost Općine Centar da pomogne organizaciju Europskog košarkaškog prvenstva, ali i rad Košarkaškog saveza uopće.

 

-Općina Centar je i u ranijem periodu, u skladu sa mogućnostima, podržavala Košarkaški savez BiH, a sigurno će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti. Ulaganje u sport je naš veliki prioritet. Zbog toga smo u proteklom periodu realizirali niz infrastrukturnih projekata, od basket terena i sportskih igrališta, do ulaganja u olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“. Uporedo sa time, realizujemo projekte na privlačenju najmlađe populacije da se bave sportom, pa sve do podrške sportistima i kolektivima, naglasio je Ajnadžić.

 

Sastanku su prisustvovali i savjetnik načelnika Osmo Babić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti