U Centru kulture počinje audicija za „Moderni ples“

Još jedan u nizu projekata namijenjenih mladima, a kojeg finansira Općina Centar, u skladu sa Operativnim planom Centra kulture i mladih za 2019. godinu, je i projekat „MZ 365+“, sa ciljem realizacije umjetničkih i kulturnih programa i projekata u mjesnim zajednicama općine Centar.
U Centru kulture počinje audicija za „Moderni ples“

Moderni ples obuhvata različite tehnike plesa, oslanjajući se na tehniku klasičnog baleta. Osim što razvija tijelo plesača, istovremeno omogućava da se mimikom lica, te pokretima tijela izraze različiti osjećaji i doživljaji. Na taj način potiče i dublje spoznavanje vlastite nutrine, otvara vidike, te povećava tjelesne mogućnosti.

 

Idealan je za sve one koji se vole slobodno i kreativno izražavati kroz pokret. Kao podloga se koriste različiti ritmovi i stilovi muzike.

 

Audicija počinje u četvrtak, 28. februara 2019. godine sa početkom u 18 sati, a održavat će se u velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1).

 

„Moderni ples“ je pilot projekt koji će se u narednih deset mjeseci organizovati u prostorijama Centra, sa ciljem uključivanja što većeg broja građana mjesnih zajednica sa područja središnje sarajevske općine, a namijenjen je ljubiteljima plesa, uzrasta od 9 do 30 godina.

 

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti u Mjesnim zajednicama ili na brojeve telefona: 033/ 232-594, 060/301-8695 kao i putem e-maila: info@centarkulture.ba.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti