U okviru projekta „365 sport plus“ najveća zainteresiranost za rukomet, košarku i tenis

Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018., Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavila je sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.
U okviru projekta „365 sport plus“ najveća zainteresiranost za rukomet, košarku i tenis

Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizovani projekti u proteklom periodu su pokazali da središnja sarajevska Općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Bavljenje sportom glavni je faktor uspješnog psihofizičkog odrastanja u životu jedne mlade osobe, ali i bavljenje bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti je korisno i poželjno. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utiče na tjelesni razvoj, razvoj vještina i osobina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća.

 

Djeca koja se bave sportom razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije. Sudjelovanje u sportu može pomoći u izgradnji samopouzdanja i socijalnih vještina, a također može podučiti djecu o prednostima postavljanja ciljeva i stalnim treninzima.

 

S obzirom na navedeno, Općina Centar je početkom 2018. godine pokrenula projekt u okviru kojeg je više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

 

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekt „365 sport plus“ je nastavljen, s time da je škola fudbala bila aktuelna i u toku zimskog raspusta. Sva ranije prijavljena djeca su mogla nastaviti sa treninzima.

 

Tokom januara evidentiran je veliki broj prijava, a najveća zainteresiranost vlada za škole rukometa, košarke i tenisa.

 

Oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

 

Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju može se izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2019. godini.

 

Za sve dodatne informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: haris.fazlagic@csrsa.ba.

 

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina dostupni su na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti