Općina Centar i Opština Prnjavor će u budućnosti još bliže sarađivati

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa direktorom Centra kulture i mladih Arminom Omerovićem i saradnicima posjetio je Opštinu Prnjavor. Tokom posjete ovoj lokalnoj zajednici potpisan je sporazum u okviru kulturne saradnje između centara za kulturu Općine Centar i Opštine Prnjavor.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš je naglasio da ovakvi sporazumi i saradnja dvije lokalne zajednice mogu biti dobar recept i za druge lokalne zajednice u BiH.


-Otvorili smo mnogo tema i načina kako možemo sarađivati. Od dogovorenih većih aktivnosti u narednom periodu jedna od najvažnijih regulisana je potpisivanjem sporazuma o kulturnoj saradnji. Želim da se zahvalim i za svu pomoć i podršku koju je Prnjavor imao u proteklih nešto više od godinu dana koliko naša saradnja aktivno traje. Dobili smo pomoć u finansiranju određenih infrastrukturnih projekata. Jedan od njih je i sanacija puta u mjesnoj zajednici Konjuhovci, koji će biti završen do kraja ove godine, kao i podrška Islamskoj vjerskoj zajednici i finansijska pomoć pojedincima iz ove lokalne zajednice koji su u stanju socijalne potrebe, istakao je Tomaš. Načelnik Ajnadžić  je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje preduzimaju lokalna vlast i građani Prnjavora na uspostavljanju dobre međusobne saradnje.

 

-Ostajemo pri tome da želimo Opštinu Prnjavor imati za bratsku. Očekujemo još bolju saradnju u narednom periodu, naglasio je Ajnadžić.

 

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić je kazala da Centar i Prnjavor imaju mnogo sličnosti.

 

-Potpisivanje memoranduma u okviru kulturne saradnje je samo početak značajnije buduće saradnje s obzirom da ove dvije lokalne zajednice imaju senzibilitet prema manjinama, imaju svoju sličnost u pogledu velikog broja nacionalnosti i nacionalnih manjina i to može biti platforma na kojoj će se dalje produbljivati i razvijati međusobni odnosi, istakla je Karačić.

 

U delegaciji Općine Centar su pored pomoćnika općinskog načelnika bili i vijećnici Senada Bosno i Velija Katica, te Munib Milišić, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti