Završena sezona klizanja u Hastahani

Kiša koja danas neprestano pada u našem gradu spriječila je mališane da pokažu vještine koje su stekli tokom januara na ledenoj plohi u Hastahani čije je korištenje u potpunosti besplatno obezbijedila Općina Centar.

Tokom januara, nakon završetka 8. Coca Holiday Marketa organizovana je i Jaffa besplatna škola klizanja, a svi polaznici danas su dobili diplome čime je i zvanično završena sezona klizanja na ovom lokalitetu.

Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti istakla je da Općina Centar na ovaj način želi omogućiti najmlađima da u potpunosti besplatno nauče klizati.

-Ovaj jako dobar projekat je opravdao naša očekivanja. Čestitamo svim mališanima na stečenim diplomama i usvojenim vještinama. Podaci o broju posjetilaca i reakcije naših sugrađana su dodatni motiv da i u budućnosti realizujemo ovakve i slične projekte, naglasila je Fazlić.

U ime organizatora Coca Cola Holiday Marketa Nedim Lipa se zahvalio Općini Centar, načelniku Ajnadžiću, ali i svim posjetiteljima.

Podsjećamo, u parku Hastahana je u sklopu 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa postavljeno Jaffa klizalište, koje je nastavilo sa radom i nakon završetka trajanja 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Tokom januara klizanje je, zahvaljujući podršci Općine Centar, bilo besplatno za sve, a organizirana je i Jaffa besplatna škola klizanja za djecu, koju je pohađalo oko 100 djece.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti