Uskoro obuka uposlenika Općine Centar za pisanje projekata za dobijanje sredstava iz EU i domaćih fondova

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa sekretarom Općine Jasnom Beba održao je sastanak sa uposlenicima ove lokalne zajednice zaduženim za pisanje projekata sa kojim bi aplicirali za sredstva iz EU i domaćih fondova.

 

Na sastanku su utvrđeni daljnji koraci rada ovog tima čija će osnovna zadaća biti pisanje projekata i apliciranje za dobijanje sredstava iz EU, te domaćih fondova.

 

–Želim da naglasim da nam je jako važno da kao jedinica lokalne samouprave za početak osposobimo ovaj tim koji će na adekvatan način odgovoriti zadatku. Želimo da učimo od jedinica lokalne samouprave iz zemalja regiona koje su jako uspješne u ovom poslu poput Grada Zagreba ili Općine Ptuj iz Slovenije. Projekti koje ćemo pisati će biti iz oblasti ekologije, privrede i komunalne infrastrukture, kazao je Ajnadžić.

 

Namjera ove administracije je formiranje Odsjeka za evropske integracije.

 

-Zahvaljujući naporima članova ovog tima tokom protekle godine smo uspjeli dobiti oko pola miliona konvertibilnih maraka za realizaciju sedam projekata od koristi za društvenu zajednicu. Naredni korak ovog tima jeste stručna obuka iz oblasti pisanja projekata koju će obaviti certificirana firma sa velikim iskustvom iz ove oblasti i sama obuka će prema našim planovima biti realizovana od februara do juna ove godine, objasnio je Haris Sijarić, stručni savjetnik za evropske integracije i investicioni razvoj u Kabinetu općinskog načelnika koji je i ujedno koordinator tima kojeg čine predstavnici općinskih službi za: finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj; urbanizam i zaštitu okoliša; investicije, komunalni razvoj i planiranje; boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, te Kabineta općinskog načelnika i Općinskog vijeća. 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti