Općina Centar Sarajevo i UNDP potpisuju ugovor kojim počinje projekat „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u okviru „Dijalog za budućnost“

U četvrtak, 31. januara 2019. godine u 10,30 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) će biti potpisan ugovor između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Općine Centar, na osnovu kojeg će u okviru „Dijaloga za budućnost“ biti finansiran projekt „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“.

Projekat „Dijalog za budućnost“ je zajednička inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija. Agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNESCO i UNDP u saradnji sa Predsjedništvom BiH zajednički implementiraju projekat koji ima za cilj dugoročnu izgradnju mira i poboljšanje društvene kohezije u Bosni i Hercegovini.

 

Projekat „Obrazovanje kroz aktivizam mladih kao put u procesu izgradnje mira“ ima za cilj uspostavljanje mreže mladih iz cijele BiH, edukovanje mladih da postanu aktivni u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou, te na taj način da omogući i podstakne mlade na zagovaranje, lobiranje, aktivizam i volonterizam kako bi mogli adresirati probleme koji ih se tiču.

 

Ugovor, vrijednosti 34.390,43 konvertibilnih maraka, će u ime Općine Centar potpisati načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime UNDP-a v.d. rezidentni predstavnik Sukhrob Khoshmukhamedov.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti