U subotu, 9. februara u Mjesnoj zajednici „Ciglane“ audicija za studio horskog pjevanja

Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
U subotu, 9. februara u Mjesnoj zajednici „Ciglane“ audicija za studio horskog pjevanja

Još jedan u nizu projekata namijenjenih mladima, a kojeg finansira Općina Centar, u skladu sa Operativnim planom Centra kulture i mladih za 2019. godinu, je i projekat „MZ 365+“, sa ciljem realizacije umjetničkih i kulturnih programa i projekata u mjesnim zajednicama općine Centar.

 

Horsko pjevanje budi i razvija stvaralačke sklonosti učenika. Ono, ujedno stvara pogodne uslove za njegovanje estetskih i drugih kulturnih mjerila. Horsko pjevanje se ubraja u djelatnosti koje, pored intelektualnih i estetskih sposobnosti, razvijaju i osjećanje pripadnosti ljudskoj zajednici i odgovornosti prema njoj jer stalni kontakt većeg broja pjevača doprinosi njihovom zbližavanju i rješavanju kolektivnih zadataka. To dovodi do razvijanja svijesti o neophodnosti društvene saradnje i zajedničkog djelovanja, pa je sasvim izvjesno da horsko pjevanje ima i svoju socijalno-obrazovnu funkciju.

 

Audicija počinje 9. februara 2019. godine sa početkom u 11 sati u MZ „Ciglane“ (Trg Merhemića 14), a planirano je da će se realizovati narednih deset mjeseci u pomenutoj Mjesnoj zajednici. Pravo da se prijave na audiciju imaju svi ljubitelji muzike uzrasta od 7 do 30 godina sa područja Centra.

 

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti u Mjesnim zajednicama ili putem kontakt telefona JU Centar kulture i mladih 033/232-594 i 063/573-021, kao i putem e-maila: info@centarkulture.ba.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti