Načelnik Ajnadžić razgovarao sa članovima Savjeta novoformirane MZ „Nahorevo“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je 24. januara 2019. godine Mjesnu zajednicu „Nahorevo“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice.

Naime, „Nahorevo“ je novoformirana Mjesna zajednica nastala razdvajanjem MZ „Pionirska dolina-Nahorevo“ na MZ „Pionirska dolina“ i MZ „Nahorevo“. Inicijativu za administrativno razdvajanje su podnijeli stanovnici Nahoreva putem Savjeta MZ, a Općinsko vijeće Centar je usvojilo odluku o razdvajanju Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“ na dvije pomenute mjesne zajednice.

 

Munib Pandžić, predsjednik Savjeta novoformirane Mjesne zajednice „Nahorevo“ upoznao je predstavnike Općine o planiranim aktivnostima Savjeta za ovu godinu.

 

-Smatram da je razdvajanje mjesnih zajednica jako dobar potez. Kada su u pitanju trenutne aktivnosti, prioritet u realizaciji imaju programi za koje građani iskažu najveći interes sa težištem na komunalnoj infrastrukturi i na aktivnostima oživljavanja mjesnog područja. Općina Centar je zaista mnogo uradila na ovom mjesnom području, ali mnogo toga još treba da se uradi, a mi se iskreno nadamo da ćemo sarađivati na svim poljima koja se tiču potreba lokalnog stanovništva, istakao je Pandžić.

 

Načelnik Ajnadžić je poželio članovima Savjeta uspješan mandat uz želju za dobrom saradnjom.

 

-Želim da sarađujemo i realizujemo projekte od kojih će koristi imati naši sugrađani. Moja očekivanja od ove Mjesne zajednice i Savjeta su jako velika. Mjesno područje „Nahorevo“ ima veliki potencijal kako za poljoprivredu tako i za turizam. Lokalna zajednica vam stoji na raspolaganju, probleme ćemo rješavati zajedno, u skladu sa finansijskim mogućnostima, kazao je između ostalog Ajnadžić.

 

Na ovom sastanku predstavnicima Općine Centar i članovima Savjeta Mjesne zajednice Đanan Mašetić, koordinator aktivnosti Unije za održivi povratak i integracije u BiH prezentirao je projekt „Zajedno učinimo život ljepšim u BiH“ koji se provodi u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u BiH. Projekt Unije pod nazivom „Zajedno učinimo život boljim u BiH”, podržan je od strane Vlade Švicarske, a implementira se na području Bihaća, Lukavca i Čapljine. Cilj projekta je unaprijediti ruralna područja koja imaju velike mogućnosti za razvoj turističkih kapaciteta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti