U februaru u FIS-u počinje besplatna škola gimnastike za osnovce

U drugoj polovini februara 2019. godine počinje besplatna škola gimnastike za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, projekt koji dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je Općina osnivač.
U februaru u FIS-u počinje besplatna škola gimnastike za osnovce

Osnovni cilj projekta je da se učenici osnovnih škola sa područja Centra besplatno uključe u vannastavne sportske aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

 

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja će se održavati  u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično - utorkom i petkom u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.

 

Za besplatnu školu gimnastike za osnovce za ovu godinu u općinskom budžetu je planirano 5.080 konvertibilnih maraka. Treninzi će biti održavani cijelu godinu osim u vijeme ljetnog školskog raspusta.

 

Svi zainteresovani učenici sa područja Centra mogu se prijaviti putem osnovnih škola ili u Javnoj ustanovi ''Centar za sport i rekreaciju'', Mis Irbina 10 (telefon 033/268-760).

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti