Prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju

U četvrtak, 24, januara 2019. godine u 17 sati u prostorijama u ulici Valtera Perića 3 će biti obilježena prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Obilježavanju ove godišnjice će prisustvovati i predstavnici Općine Centar predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem.
Prva godišnjica rada Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju

Ovaj projekt se implementira zahvaljujući Općini Centar Sarajevo kao društveno odgovornoj lokalnoj zajednici koja na taj način želi djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama poboljšati kvalitet života kako bi aktivno sudjelovali u društvenim aktivnostima i bili ravnopravni članovi društva. Općina je izvršila obnovu, uređenje i adaptaciju prostorija u ulici Valtera Perića 3 za rad ovog centra.

 

Podsjećamo da su 24. januara 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednica Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ Aida Hrnjić potpisali ugovor o partnerstvu s ciljem implementacije navedenog projekta čime je ozvaničen početak rada ovog centra. Pomenuto udruženje, koje je i implementator projekta, osnovali su roditelji sa područja općine Centar čija djeca imaju poteškoće u razvoju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti