Obilazak radova na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu

U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.
Obilazak radova na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu

Tim povodom će načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u četvrtak, 24. januara 2019. godine u 11 sati obići Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu kako bi se uvjerio da se potrebni radovi prije otvaranja pomenute manifestacije odvijaju prema utvrđenoj dinamici.

 

Podsjećamo, u proteklom periodu održane su akcije čišćenja i uređenja stadiona, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za održavanje svečane ceremonije na kojoj će prisustvovati desetine hiljada posjetilaca.

 

U okviru projekta modernizacije stadiona kojeg zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS koji su obezbijedili po 500.000 KM za pomenutu namjenu, završeno je uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete. Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača. Postavljen je novi rezultatski semafor, a u toku su radovi na ugradnji novih stolica u VIP loži i rekonstrukciji nadstrešnice. U okviru uređenja stadiona izvršeno je i testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen nakon 35 godina. Započelo je i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa, a planirano je i oslikavanje murala, te sanacija službenog ulaza.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti