Načelniku Ajnadžiću uručene zahvalnice Udruženja nastavnika geografije „Globus“

Predstavnici Udruženja nastavnika geografije „Globus“ Enisa Kulašin, Nerminka Hadžić i Sead Srna posjetili su Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručili zahvalnice za dosadašnju podršku.

Naime, zahvalnice su dodijeljene načelniku Ajnadžiću za materijalnu podršku učenicima koji su učestvovali na internacionalnim geografskim olimpijadama „BiGeo“ a koje su u protekle dvije godine održane u Sloveniji i Rumuniji. Za ovu namjenu iz općinskog budžeta u prethodne dvije godine izdvojeno je 6.000 maraka te još 4.000 KM za podršku radu Udruženja.

 

Udruženje nastavnika geografije „Globus“ osnovano je 2005. godine kao nevladina organizacija u cilju očuvanja struke, predstavljanja i prezentiranja geografije kao nauke.

 

Predsjednica Udruženja Enisa Kulašin naglasila je da je podrška Općine Centar izuzetno značajna te izrazila nadu da će dobra praksa biti nastavljena i u budućnosti.

 

-Koristim priliku da u svoje lično, u ime Udruženja ali prije svega u ime učenika izrazim zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na finansijskoj pomoći učenicima za odlazak na ova izuzetno značajna takmičenja. Zahvaljujući toj pomoći djeca su uspjela otići na prvu geografsku olimpijadu koja je održana 2017. godine u Sloveniji, ali i na drugu koja je održana 2018. godine u Rumuniji. Svaki vid pomoći i podrške nama znači mnogo i iskreno se nadamo da će ovakva saradnja biti nastavljena i u budućnosti, kazala je Kulašin.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da će Općina Centar i dalje nastaviti sa podrškom radu Udruženja nastavnika geografije „Globus“, te da ga izuzetno raduje da učenici iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da predstavljaju našu zemlju na internacionalnim takmičenjima iz znanja.

 

-Iako to nije u njenoj nadležnosti Općina Centar Sarajevo izdvaja značajna finansijska sredstava iz svog budžeta za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i poboljšavanje uvjeta boravka i rada u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, zatim za stipendiranje učenika i studenata, organizaciju školskih takmičenja u znanju, kulturnim i sportskim aktivnostima... U općinskom budžetu za 2018. godinu izdvojeno je oko 4,5 miliona konvertibilnih maraka za podršku obrazovanju, dodao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti