Djeca uživaju u klizanju i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana bio je otvoren od 5. decembra 2018. godine do 13. januara 2019. godine, a u tom periodu Sarajlije su zajedno proslavljale praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.
Djeca uživaju u klizanju i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ponudio je i ovaj put bogat sadržaj koji je imao cilj da upotpuni prazničnu sezonu i zimsku bajku u središtu glavnog grada Bosne i Hercegovine. Među ponuđenim sadržajima bila je i ledena ploha, koja je i nakon zatvaranja Holiday Marketa otvorena do 31. januara 2019. godine.

 

Zahvaljujući Općini Centar, učenici 11 osnovnih škola sa njenog područja imaju mogućnost da u centru grada besplatno koriste ovaj vid rekreacije u danima zimskog raspusta.

 

Prema utvrđenom rasporedu, osnovci iz škole „Alija Nametak“ imali su besplatne termine za klizanje 7. januara, iz OŠ „Isak Samokovlija“ 8. januara, iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ 9. januara, iz OŠ „Nafija Sarajlić“ 10. januara, iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“ 11. januara, iz OŠ „Hasan Kikić“ 12. januara, a učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra 13. januara.

 

Današnji besplatni termini rezervisani su za učenike škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, a sutrašnji za osnovce iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“. U srijedu, 16. januara su termini za učenike OŠ „Hasan Kaimija“, a narednog dana za učenike OŠ „Vladislav Skarić“. Prijepodnevni termini za osnovce iz Centra su od 10 do 12.45 sati, a poslijepodnevni od 14.30 do 17.15 sati. Za učenike koji nemaju svoje klizaljke omogućeno je besplatno iznajmljivanje.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti