Savjet novoformirane MZ „Crni vrh-Gorica“ daje podršku načelniku Ajnadžiću u realizaciji budućih projekata

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Crni vrh-Gorica“ gdje se susreo sa predsjednikom Savjeta ove mjesne zajednice Darkom Kalašem i članicom Savjeta Vesnom Vidović.

„Crni vrh-Gorica“ je novoformirana Mjesna zajednica, a prema riječima Kalaša, Savjet tek počinje sa radom.

 

-Veoma je ohrabrujuće za nas što je načelnik Ajnadžić odmah po formiranju Mjesne zajednice i Savjeta došao na sastanak. Smatram da je razdvajanje mjesnih zajednica jako dobar potez jer ni Ciglane ni Marijin dvor neće ništa izgubiti, a Gorica će dobiti mnogo. Kada su u pitanju trenutne aktivnosti, najaktuelnije je čišćenje snijega i mogu reći da smo na granici zadovoljstva. Naravno da to može biti i mnogo bolje. Što se tiče ostalih komunalnih usluga stanje je također prilično zadovoljavajuće.  Uskoro ćemo organizovati obilazak prostora cijele mjesne zajednice, a onda i izraditi plan budućeg djelovanja. Trenutno nemamo urgentnih zahtjeva što ne znači da ih neće biti, istakao je Kalaš.

 

Načelnik Ajnadžić je poželio članovima Savjeta uspješan mandat uz želju za dobrom saradnjom.

 

-Želim da sarađujemo i realizujemo projekte od kojih će koristi imati naši sugrađani. Moja očekivanja od ove Mjesne zajednice i Savjeta su jako velika. Gorica je urbani prostor, ali samo formalno jer je prilično zapušteno područje. Naša želja je da se to promijeni i dok sam ja načelnik svaki pedalj općine Centar ćemo jednako tretirati. Želim da Gorica bude uredna i očišćena. Namjera nam je da ovdje gradimo nove stambene jedinice, da prostor uredimo i izgradimo „ciciban“ igrališta i sportske plohe. Također, namjeravamo u saradnji sa resornim ministarstvom naći rješenje za smještaj Zavoda za bolesti ovisnosti. Međutim, naglašavam da ništa nećemo raditi prije nego li usaglasimo sa građanima i Savjetom. Pored svega navedenog, u planu je i rekonstrukcija saobraćajnica i još niz projekata za koje će nam trebati i podrška lokalnog stanovništva, naglasio je Ajnadžić.

 

Sjedište novoformirane Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“ je u prostorijama nekadašnjeg Centra za mlade, odnosno u Ulici Avde Jabučice 52. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti