Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica Gazi Husrev-begove medrese

Svečanom akademijom, kojoj su prisustvovale brojne zvanice, u utorak, 8. januara u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, obilježene su 482. godine neprekidnog rada ove najstarije odgojno-obrazovne institucije u našoj zemlji.

Gazi Husrev-begova medresa osnovana je 8. januara 1537. godine, a njen osnivač, Gazi Husrev-beg, sin je bosanskog plemića Ferhat-bega. Danas Medresu pohađa 486 učenika i učenica, od kojih su tri hafiza i tri hafize. U okviru manifestacije nastupio je hor učenika Medrese i pjevač  Armin Muzaferija, jedan od bivših učenika. Ovom prilikom dodijeljena su i posebna priznanja za afirmaciju Medrese njenim svršenicima. Ovogodišnjim laureatima za promociju Medrese i društvenog doprinosa proglašeni su Džemal Salispahić, bivši direktor Gazi Husrev-begove medrese i prof.dr. Fahira Fejzić-Čengić, profesorica na Fakultetu političkih nauka.

 

U svom obraćanju, direktor Medrese hafiz Mensur Malkić, istakao je da je ova institucija kroz svoj rad iznjedrila brojne učenjake, profesore i imame. Zahvalio se svima koji podržavaju rad ove ustanove.

 

Zahvalnicu za nesebičnu pomoć u projektima Gazi Husrev-begove medrese dobio je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a koju je u njegovo ime preuzeo savjetnik Osmo Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti