Izmjene i dopune RP „Zetra“ – zona sporta i rekreacije upućene na javni uvid i javnu raspravu

Na osnovu člana 30. Zakona o lokalnoj samoupravi-prečišćeni tekst („Službene novine KS“, broj 22/00) i člana 10 i člana 68. Statuta Općine Centar Sarajevo-prečišćeni tekst („Službene novine KS, broj 23/04), te člana 87 i 92. Poslovnika Općinskog vijeća Centar Sarajevo -prečišćeni tekst („Službene novine KS, broj 23/04 i 11/13), Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 31. redovnoj sjednici održanoj 21.12.2018. godine, razmatralo i utvrdilo Nacrt odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“-zona sporta i rekreacije“, te isti uputilo na javni uvid i javnu raspravu u trajanju od 15 dana.
Izmjene i dopune RP „Zetra“ – zona sporta i rekreacije upućene na javni uvid i javnu raspravu

Izmjene Plana se rade u cilju preispitivanja mogućnosti za optimizaciju sadržaja u okviru zona  koje su definisane kao: “Zona  amaterskog sporta i rekreacije”,  “Zona vrhunskog sporta” i ”Zona namijenjena kapacitetima zdravstva”, stvaranja preduvjeta za modernizaciju sportskih objekata u smislu povećanja njihove tehničke i prostorne opremljenosti u skladu sa međunarodnim pravilima i propisima, preispitivanje potrebe za uvođenjem novih sadržaja koji nadopunjuju postojeće funkcije kao i mogućnosti angažovanje prostora novim namjenama u cilju njihovog funkcionalnijeg i kvalitetnijeg korištenja.

 

Nosilac pripreme za izradu plana je općinski načelnik i Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje, a Nosilac izrade Plana je Zavod za planiranje razvoja KS. Subjekti u planiranju su: Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Ministarstvo saobraćaja KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Zavod za planiranje razvoja KS, Općina Centar Sarajevo, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, komunalna i javna komunalna preduzeća, sportska udruženja, organizacije i savezi,  vlasnici i korisnici zemljišta, potencijalni investitori i svi drugi zainteresovani subjekti koji iskažu svoj interes.

 

Nacrt Odluke o pristupanju će biti predmetom javnog uvida na web stranici Općine Centar Sarajevo, a isti će u svrhu vođenja javne rasprave biti  dostavljen i u pisanoj formi svim subjektima u planiranju.

 

Javna rasprava o Nacrtu odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“-zona sporta i rekreacije“ će se održati u periodu od 7. januara 2019. godine do 28.01.2019.  

 

Ovim putem se upućuje javni poziv svim subjektima u planiranju kao i zainteresovanoj javnosti da uzme učešće u javnom uvidu i javnoj raspravi i da do naznačenog roka 28.01.2019. dostave svoje primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna R.P.„Zetra“-zona sporta i rekreacije.

 

Primjedbe, prijedlozi i sugestije se mogu dostaviti u pisanom obliku putem protokola Općine Centar –Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje ili elektronskoj formi na e-mail adresu Nosioca pripreme- planiranje@centar.ba

 

Sve primjedbe, prijedlozi i sugestije koji budu pristigli naznačenom roku tretirati će se kao prilog javnoj raspravi, a Nosilac pripreme i Nosilac izrade plana će prilikom utvrđivanja Prijedloga Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog „Zetra“-zona sporta i rekreacije, voditi računa o prijedlozima, mišljenjima i sugestijama iz javne rasprave i u obrazloženju akta navesti razloge zašto ne prihvata određene prijedloge, mišljenja i sugestije.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti