U Centru za zdravo starenje upriličeno druženje povodom Božića i Nove godine

U Centru za zdravo starenje Općine Centar upriličeno je prigodno druženje povodom obilježavanja Božića i Nove godine. Druženju je prisustvovao veliki broj članova koji su uživali u ugodnoj atmosferi uz bogatu trpezu.

Druženje koje je proteklo u dobrom raspoloženju, uz muziku, pjesmu i ples, samo je primjer dobre prakse Centra koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.

 

-Mi obilježavamo sve vjerske praznike. Danas smo upriličili zabavu povodom Božića i  Nove godine. Kao i ranije okupili smo se da uz dobro raspoloženje, muziku i ples jedni s drugima provedemo lijepe trenutke jer praznici su posebna prilika da njegujemo prijateljstvo, da jedni drugima iskažemo istinsko poštivanje kultura i običaja, te da u konačnici pokažemo da možemo zajedno dijeliti sve ljudske radosti. Za naredni period planiramo niz aktivnosti, a ono što mogu najaviti jesu pripreme za obilježavanje treće godišnjice Centra za zdravo starenje, koje će biti održano u petak 18. januara, istakla je Varja Nikolić, koordinator Centra za zdravo starenje.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti