Delegacija Općine Centar se upisala u knjigu žalosti povodom smrti lorda Paddyja Ashdowna

U čast bivšeg visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Paddyja Ashdowna, koji je preminuo 22. decembra 2018. godine, u Uredu visokog predstavnika (OHR-u) i u Ambasadi Velike Britanije za BiH u Sarajevu danas je otvorena knjiga žalosti u koju se mogu upisati svi građani Bosne i Hercegovine koji to žele.

Tim povodom su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegovi savjetnici Mustafa Resić i Osmo Babić posjetili OHR kako bi se upisali u knjigu žalosti i na taj način odali počast velikom prijatelju Bosne i Hercegovine.

 

-Bio je čovjek koji je u ovom teškom vremenu borbe za jedinstvenu suverenu državu Bosnu i Hercegovinu svojim znanjem i umijećem, političkom i intelektualnom hrabrošću i postojanošću istinski pokazao kako se nesebično bori za slobodno i demokratsko društvo jednakopravnih naroda i građana naše zemlje. Njegovo ime će ostati kao trajan pečat u svim knjigama u povijesti Bosne i Hercegovine. Molimo dragog Boga da nagradi njegovo neizmjerno veliko djelo, stoji u tekstu koji je potpisala delegacija Općine Centar.

 

Ashdown je podržavao međunarodnu intervenciju u Bosni i Hercegovini, a postao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini 27. maja 2002. godine. Tu funkciju je obavljao do 30. maja 2006. godine. U periodu obnašanja funkcije visokog predstavnika donio je i inicirao veliki broj odluka, koje su imale za cilj jačanje države Bosne i Hercegovine. Na razne načine je pokušavao inicirati gradnju moderne države kroz jačanje državnih institucija.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti