Deset porodica katoličke vjeroispovijesti povodom Božića dobile novčane donacije Općine Centar

U povodu nastupajućeg velikog katoličkog praznika Božića, u Općini Centar je u ponedjeljak 24. decembra 2018. godine, upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručeni su simbolični pokloni Općine Centar, dok će novčana pomoć u iznosu od po 100 KM biti uplaćena na njihove račune tokom dana.

 

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, zajedno sa svojim zamjenicima Mustafom Mulićem i Sulejmanom Haljevcem, savjetnikom općinskog načelnika Mustafom Resićem, te pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić.

 

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

 

-U ime svih uposlenika Općine Centar čestitam vam praznik koji dolazi uz želju da budete živi, zdravi i sretni. Želim da svima bude dobro u ovoj napaćenoj zemlji i da nam iduće godine država bude bolja, što je vjerujem i želja svih vas. Nama je bitno da svojim radom omogućimo bolje životne uslove vas i vaših porodica. Duboko poštujem i uvažavam sve one koji su dali život za odbranu države BiH i želim da naša zemlja bude upravo onakva kakvu su oni željeli. Mi vama želimo pružiti puno više, ali nekada je i namjera bitna, poručio je Ajnadžić.

 

Predsjedavajuća Karačić je uz čestitke za predstojeći Božić ovom prilikom kazala da je svjesna da se dolaskom ovih radosnih dana javlja tuga zbog gubitka najmilijih.

 

–Blagdani su nešto što nas veže i prilika za pomirenje i suživot kako je uvijek bilo u Sarajevu i Bosni i Hercegovni i iskreno se nadam da ćemo se ovakvim lijepim povodima nastaviti okupljati. Svima nama je cilj da država krene evropskim putem koji vodi ka prosperitetu i redu što nam je prijeko potrebno, kazala je Karačić, a njenim čestitkama i lijepim željama su se pridružili i njeni zamjenici Haljevac i Mulić. U ime prisutnih na sveukupnoj podršci koju načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar pružaju boračkoj populaciji se zahvalila predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti