Općina Centar podržala novogodišnji dječiji festival namijenjen djeci sa poteškoćama u razvoju

Zahvaljujući podršci prijatelja i sponzora u subotu 22. decembra 2018. godine u staklenoj bašti SCC „Kimono“ na Marijin dvoru organizovan je treći po redu dječiji festival socijalne inkluzije „Snježana i 77 patuljaka“.

Kao jedini festival ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj povezivanje mališana, širenje prijateljstva, mira i prihvatanja različitosti, je između ostalih podržala i Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem. 

 

Organizatori festivala su u znak zahvalnosti imenovali načelnika Ajnadžića za svog počasnog dječijeg ambasadora i uručili mu zahvalnicu. U njegovo ime zahvalnicu je preuzela Jasmina Fazlić, pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar koja se ovom prilikom prisutnima zahvalila na ovom priznanju i poželjela im sve najbolje za predstojeće božićne i novogodišnje praznike. –Nama u Općini Centar je drago da je organizator ovog festivala prepoznao našu lokalnu zajednicu kao partnera za ovako divnu priču. Čast nam je i zadovoljstvo biti sa vama danas ovdje, kazala je Fazlić u svom obraćanju prisutnima.

 

Djeca su se danas zabavljala uz predstave iz bajke „Snježana i 77 patuljaka“, uz pjesme koje je izveo poznati bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić, uz mini predstavu iz književnog djela „Mali princ“ koju su izveli učenici sedmog razreda Osnovne škole „Behaudin Selmanović“, te uz muziku, igraonice i maskote. Kao gosti manifestacije bili su prisutni štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“.

 

Na kraju manifestacije podijeljeno je 500 besplatnih novogodišnjih paketića obezbijeđenih od pokrovitelja festivala Općine Centar i drugih sponzora. Danas su također počasnim dječijim ambasadorima proglašeni i naš sportista, svjetski i mediteranski prvak u kick boxu Adnan Redžović, Amel Ćurić, te NATO štab u BiH.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti