„Vapijem za vašom prisutnošću” na sceni Centra kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u utorak 18. decembra 2018. godine organizuje izvođenje muzičko scenske priče „Vapijem za vašom prisutnošću” u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
„Vapijem za vašom prisutnošću” na sceni Centra kulture i mladih

Ova muzičko scenska priča komponovana je od deset autorskih kompozicija koje će izvesti grupa „Soledad“, Senad Bostandžić i Darko Košavić, dok će ulogu pjesnika igrati student glume Faris Pinjo.

 

-Iznimno talentovani sarajevski pisac i pjesnik Fjodor Fedčešin Feđa iza sebe je ostavio dva književna djela: „Srdačni bolesnik” zbirku pjesama, „Sabrano djelo” zbirku priča i pjesmu „Čuvar ljepote”, koju je pjevao Mahir Paloš na Šlageru sezone 1987. godine. Iste godine Feđa je izrazio želju da na njegove pjesme komponujem muziku. Nakon mnogo godina, uspomene i sjećanja na ovog divnog i plemenitog čovjeka motivisale su me da mu ispunim želju i njegovu poeziju spojim sa muzikom. Kao njegov dugogodišnji prijatelj i autor muzike, želim evocirati uspomenu na pjesnika i pisca koji bi sigurno ostavio dubok trag u književnosti da je nastavio, kazao je Senad Bostandžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti