Završeni radovi na asfaltiranju i proširenju dijela saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina

Početkom decembra radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali asfaltiranje i proširenje dijela saobraćajnice u Ulici Aleksandra Puškina na području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Projekat je finansirala Općina Centar u iznosu od 86.310 KM, dok je glavni izvedbeni projekat uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

 

Prema ovom projektu, proširenje saobraćajnice je izvedeno na dijelu pomenute ulice od broja 7 do raskrsnice sa Novim naseljem, što iznosi oko 120 metara. Osim proširenja saobraćajnice također je izgrađen armirano-betonski potporni zid kao i rukohvatna zaštitna ograda od 33 metra. Pomenuti projekat proširenja saobraćajnice, čija sadašnja širina iznosi od 4,70 do 5,30 metara, je pokrenut na zahtjev Savjeta mjesne zajednice „Pionirska dolina“ s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

 

Tokom izvođenja radova ugrađeno je 115 metara novih betonskih ivičnjaka, dok su za adekvatnu odvodnju površinskih voda postavljeni novi ulični slivnici i šahtovi, te su nivelisani šiberi, šahtovi i slivničke rešetke.

 

Također je napravljena i pješačka staza sa jedne strane ulice do novog potpornog zida. Na kraju radova je asfaltiran ovaj dio saobraćajnice dok će novoizgrađena pješačka staza biti asfaltirana sa poboljšanjem vremenskih prilika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti