Uprkos zimskim uslovima nastavljena rekonstrukcija dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici

Tokom proteklog perioda asfaltiran je dio saobraćajnice i novoizgrađeni most u Nahorevskoj ulici. Navedeni radovi se izvode u okviru rekonstrukcije dijela saobraćajnice i izgradnje mosta u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 203.000 KM, za radove je angažovana građevinska firma „Bosman“, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Prema idejnom i glavnom projektu koje je uradila firma „Design&QC“ do sada je izgrađena armirano-betonska konstrukcija mosta, kao i sanacija jedne strane korita Koševskog potoka, te su postavljene nove cijevi u korito potoka ispod konstrukcije mosta. Također je između saobraćajnice i bolnice u Jagomiru završena i izgradnja armirano-betonske konstrukcije potpornog zida dužine 15 metara, na koji će biti postavljena zaštitna ograda.

 

Predstavnici Općine Centar su obišli lokaciju na kojoj se izvode radovi. Ovom prilikom razgovarano je sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i JU  „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ o daljnjim koracima, odnosno utvrđivanju nove trase za izmještanje postojeće kanalizacione mreže.

 

Trasa saobraćajnice, duž koje se vrši rekonstrukcija zajedno sa mostom, iznosi 108 metara, gdje je nova saobraćajnica široka od 5,5 do 6 metara, sa novom pješačkom stazom dužine 33 metra i širine od 1,5 metar. Na kraju radova je planirano da duž mosta bude postavljena nova čelična zaštitna ograda koja će povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti