Vrijedna donacija Općine Centar stomatološkom odjelu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Općine Centar u iznosu od 35.000 KM za dežurnu stomatološku ambulantu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nabavljena je nova oprema.

Inicijator ideje za obnovu opreme stare preko 20 godina je vijećnik Općinskog vijeća Centar Haris Mujanović, koji je također stomatolog u Zavodu.

 

-Zahvaljujem se načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću i Općinskom vijeću koji su podržali inicijativu za izdvajanje finansijskih sredstava za nabavku nove opreme. Sva nabavljena oprema je odlična i omogućuje nam da u radu sa našim pacijentima, kojih na godišnjem nivou imamo do 12.000 iz cijelog Kantona Sarajevo, završimo stomatološku intervenciju do kraja, što nam do sada nije bilo moguće s obzirom na stanje zastarjele opreme. Osim što je osoblju olakšan rad, također i našim pacijentima je sada puno ugodnije i lakše tokom intervencija i sa nabavkom nove opreme riješili smo veliki problem naše stomatološke ambulante u Hitnoj pomoći, objasnio je Mujanović.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da zdravstvo nije u direktnoj nadležnosti Općine Centar, ali da je moralna obaveza, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći u nabavci ovakve opreme koja će prije svega služiti ne samo sugrađanima iz općine Centar nego i stanovnicima iz cijelog Kantona Sarajevo.

 

Nakon obavljene procedure propisane Zakonom o javnim nabavkama nova oprema je stavljena u funkciju i prema procjenama, s obzirom na njenu kvalitetu, može se koristiti narednih deset do petnaest godina.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti