Okončani radovi na asfaltiranju Kemal-begove ulice

Nakon što su prethodno asfaltirali 170 metara saobraćajnice u Kemal-begovoj ulici, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima za ovo doba godine, radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli okončati i radove na asfaltiranju trotoara sa dvije strane ove ulice koja je smještena između Alipašine i Koševo ulice (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“).

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem i predstavnikom nadzora iz firme „Energoinvest“ obišao ovu lokaciju kako bi se uvjerio u kvalitet izvedenih radova.

 

- Želim prvo našim sugrađanima da uputim izvinjenje zbog toga što su radovi trajali duže nego što je planirano, ali to se desilo zbog velikog obima posla. Uvjeren sam da je ovo dobar projekat koji je realizovan u interesu građana. Projekat u ovoj ulici je podrazumijevao obnovu kompletne vodovodne i kanalizacione infrastrukture kao i postavljanje novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara. Svi navedeni radovi su Općinu Centar koštali oko 400.000 KM. Dobili smo dobro infrastrukturno rješenje na veliko zadovoljstvo naših građana i zadovoljni smo sa onim što je do sada urađeno na ovom području, objasnio je Ajnadžić nakon obilaska okončanih radova.

 

U okviru sanacije Kemal-begove ulice uklonjeni su stari ivičnjaci i trotoari, nakon čega je postavljena nova podloga duž saobraćajnice i trotoara, kao i novi betonski ivičnjaci, dok su tokom pomenute rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže zamijenjene cijevi potisnog i distributivnog vodovodnog cjevovoda, te fekalne i oborinske kanalizacije, nakon čega je obavljeno testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže. 

 

Pomenuti radovi su okončani na osnovu sporazuma o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici, kojeg su potpisali načelnik  Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predstavnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ kao nositelja realizacije, projektovanja i nadzora.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti