Otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

U prisustvu velikog broja građana, te predstavnika Grada Sarajeva i Općine Centar, paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će se dešavati u parku Hastahana, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ i to u vremenu od 5. decembra 2018. godine do 13. januara 2019. godine, a u tom periodu Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

 

Među ponuđenim sadržajima ponovno će biti i ledena ploha, a besplatne termine za klizanje naših sugrađana u periodu od 1. do 31. januara 2019. godine je obezbijedila Općina Centar.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima kazao je da je Općina Centar u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da i ove godine pomogne organizaciju Coca-Cola Holiday Marketa.

 

-Općina Centar i ove godine želi prazničnu atmosferu prenijeti na ulice grada i na taj način pozvati naše sugrađane da izađu iz svojih domova, ali i turiste da se druže. Okitili smo glavne ulice grada kako bi praznična atmosfera bila upečatljivija. Coca-Cola Holiday Market je primjer uspješne saradnje vladinog i nevladinog sektora. Svi posjetitelji na ovom prostoru mogu pronaći nešto za sebe, a Općina Centar je i ove godine najmlađim stanovnicima obezbijedila besplatne termine za klizanje, istakao je Ajnadžić.

 

Osim praznične atmosfere, sve generacije posjetilaca će u narednih 39 dana pronaći nešto za sebe. Od originalnih proizvoda koji su izloženi u postavljenim kućicama na marketu do lunaparka, ranča za ponije, te Coca-Cola selo Djeda Mraza obogaćeno 3D vizualizacijom za najmlađe, dok je za one starije garantovana zabava u Winter Pubu, gdje će biti održavani koncerti, promocije i degustacije.

 

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market realizira se uz veliku podršku Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, Grada Sarajeva, te Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti