Održan seminar „Prevencija maloljetničkog prestupništva“ i predstava „HEROJ“

Vijeće mladih Općine Centar Sarajevo i Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova KS, organizovali su seminar na temu „Prevencija maloljetničkog prestupništva“.

Seminar je obuhvatio edukaciju o maloljetničkom prestupništvu i opasnostima krimogeneze među mladima. Ukazano je na problem maloljetničkog prestupništva, ali i neophodnost edukacije djece i omladine. Predavači su bila ovlaštena službena lica - službenici Uprave policije Kantona Sarajevo koje je predstavljao inspektor Hasan Begić. Interaktivnim predavanjem učenicima OŠ “Musa Ćazim Ćatić“ objasnili su se pojmovi i pojave kriminaliteta među ovom kategorijom.

 

Seminar će učenicima omogućiti da adekvatno prenesu znanja svojim vršnjacima i tako djeluju preventivno u svojoj sredini.

 

Predsjedavajući Vijeća mladih Željko Vukša-Fejzić i direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović istakli su da Vijeće mladih i ova ustanova kao društveno odgovorne institucije kroz ove aktivnosti žele povećati nivo informiranosti o ovim problemima. Poslije seminara odigrana je predstava „HEROJ“ u izvođenju Pozorišta mladih Tuzla u saradnji sa Evropskom unijom i UNICEF-om.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti