U petak jubilarno izvođenje komedije „Bosanski lonac“

U Centru kulture i mladih Sarajevo, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, danas je održana press konferencija u povodu jubilarnog, desetog izvođenja predstave „Bosanski lonac“.

Komedija će biti na programu u petak, 30. novembra sa početkom u 20 sati u velikoj sali Centra kulture i mladih u Jelićevoj 1.

 

U produkciji teatarskih projekata Javne ustanove Centar kulture i mladih, Teatar komedije „Rajvosa“ će se sarajevskoj publici predstaviti sa novom adaptacijom predstave „Bosanski lonac“ po motivima teksta „Prognanici“ Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga, više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja. Riječ je o izvrsnoj komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama...

 

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta-Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević. Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv.

 

–Predstava „Bosanski lonac“ će biti izvedena po deseti put i drago mi je da smo se sada okupili sa mladim snagama na čelu sa direktorom Arminom Omerovićem i sa Rijadom Ljutovićem koji se uklopio u ekipu alternativnog teatra „Rajvosa“ gdje je poboljšao okus ovog našeg „Bosanskog lonca“. Nadam se da će svi oni koji dođu na predstavu biti zadovoljni, da će se nasmijati tragikomičnim situacijama koje su svugdje oko nas i koje su dio naše svakodnevnice, kazao je Edin Drljević, član alternativne grupe i glumačke ekipe.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti