Objavljen Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo objavljen je Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja, odnosno subvencioniranja kamatne stope.
Objavljen Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor sa direktorom BBI banke Amerom Bukvićem kojim je Općina Centar privrednicima omogućila da u BBI banci dobiju finansiranje po povoljnim uslovima. Naime, riječ je o finansiranju privrednih subjekata. Za kreditnu liniju BBI banka će obezbijediti šest miliona konvertibilnih maraka, dok će Općina Centar učestvovati sa 100 hiljada KM za subvenciju dijela profitne marže.

 

Maksimalni iznosi finansiranja, sa profitnom maržom 0%, koji mogu biti maksimalno do sedam godina, je 500 hiljada maraka po privrednom subjektu.

 

Pravo na sredstva po ovoj kreditnoj liniji ostvaruju subjekti male privrede, fizička i pravna lica koja trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka, odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede, subjekti koji imaju sjedište na području općine Centar i uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze i uslove Javnog poziva.

 

Javni poziv je objavljen u petak, 23. novembra 2018. godine u dnevnom listu „Oslobođenje“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika „Konkursi i oglasi“) gdje se  mogu dobiti sve neophodne informacije o načinu i kriterijima za apliciranje. 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti