Poziv svim zainteresovanim sugrađanima i pravnim licima

3. decembra u susret EYOF-u velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu

Evropski olimpijski festival mladih EYOF 2019. koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu zasigurno je najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara.

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će našu domovinu i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

 

Načelnik Ajnadžić je održao niz razgovora sa organizatorima i stavio na raspolaganje kapacitete Općine Centar, a sve sa ciljem da ovaj događaj protekne u najboljoj mogućoj mjeri.

 

Otvaranje EYOF-a je planirano na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ koji je u vlasništvu Općine Centar, a kojim upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“. S obzirom na tu činjenicu, predstavnici Općine, „Centra za sport i rekreaciju“, te kantonalnih preduzeća „Rad“ i „Park“ održali su sastanak, a čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za preko 1500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a.

 

S obzirom da se posljednje kolo Premijer lige BiH u nogometu igra 2. decembra učesnici sastanka su se složili da pripreme stadiona za EYOF počnu već 3. decembra.

 

-Želimo da stadion bude u što boljem stanju na otvaranju EYOF-a. Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona i taj posao ide planiranom dinamikom. U toku su aktivnosti oko nabavke novog semafora, ali i ugradnje novih stolica u VIP loži. Naša namjera je da obavimo sve pripreme kako bi poslali lijepu sliku o Sarajevu u svijet. Kada to kažem prije svega mislim na čišćenje stadiona. Zato smo dogovorili sa preduzećima „Rad“ i „Park“ da se stave na raspolaganje i da se stadion uredi koliko god je moguće, istakao je načelnik Ajnadžić.

 

Međutim, učesnici sastanka su se usaglasili da akcija čišćenja i uređenja stadiona mora biti proširena pa je odlučeno da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresovani sugrađani da se pridruže akciji 3. decembra i daju svoj dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a. U narednim danima biće definisan detaljan plan i aktivnosti na čišćenju stadiona o čemu će svi zainteresovani sugrađani biti blagovremeno obaviješteni, a Općina Centar poziva stanovnike Sarajeva da se pridruže akciji i daju svoj doprinos na uređenju najpoznatijeg bh. stadiona.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti