Uspješna akcija prikupljanja pomoći za migrante

Povodom obilježavanja Vikenda humanosti, a prema preporukama Međunarodne Federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i smjernicama Crvenog križa/krsta Federacije BiH, u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar provedena je zajednička humanitarna akcija prikupljanja pomoći koja će u narednih nekoliko dana biti upućena na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti.
Uspješna akcija prikupljanja pomoći za migrante

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Vahid Bećirević istakao je da su stanovnici ove lokalne zajednice i ovaj put iskazali solidarnost i humanost i podržali ovu humanitarnu akciju.

 

-Akcija je započela 12. i trajala do 18. novembra ove godine. Svi zainteresirani građani mogli su u pomenutom periodu svakim radnim danom u prostorijama svih 17 mjesnih zajednica i centrima za zdravo starenje na području općine Centar donirati prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, te odjeću i obuću. Prethodnih par dana sva prikupljena pomoć prevezena je u prostorije Crvenog križa općine Centar odakle će je volonteri ove humanitarne organizacije uputiti na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti. Koristim priliku da se zahvalim svim stanovnicima ove lokalne zajednice koji su se uključili u humanitarnu akciju i da ih pozovem da i dalje iskazuju svoju humanost i solidarnost na ovakav način, istakao je Bećirević.

 

Podsjećamo da je ovo bio jedan od predloženih zaključaka Općinskog vijeća na nedavno održanoj vanrednoj sjednici o sigurnosnoj situaciji.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti