U Centru kulture i mladih danas izvedena bajka „Trinaestić“

U okviru Festivala bajke za djecu i odrasle, danas je na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) izvedena bosanska narodna bajka „Trinaestić“.

Sa djecom se družila glumica Tatjana Šojić, koja na jedinstven način prepričava bajke.

 

-Ova narodna bajka namijenjena je djeci uzrasta od tri do sedam godina. To je jedna kraća forma bajke, prilagođena njihovom uzrastu, s obzirom na to koliko dugo mogu držati pažnju na nekom sadržaju. I sama tematika bajke također je pažljivo odabrana, prilagođena uzrastu. U sklopu projekta ''Vuneno pozorištance'' mi uradimo jednostavnu postavku bajke sa vunenim lutkama koje su rađene tehnikom filcanja. Željka Lemez radi te lutke, ja pripovijedam bajku, uz vrlo jednostavno uprizorenje, a dobar dio toga se ostavlja dječijoj mašti, izjavila je Tatjana Šojić.

 

Četvrti po redu Festival bajke za djecu i odrasle održava se od 2. do 25. novembra 2018. godine , a organizator je Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar u saradnji sa Udruženjem za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije „Bajka“. Sve predstave, predavanja, izložbe, radionice, prezentacije, promocije i pripovjedačke predstave, za sve uzraste, održavaju se u prostorijama Centra u Jelićevoj ulici, a tokom trajanja ovog festivala će biti upriličeno 36 programa za djecu, mlade i odrasle.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti