Poziv nezaposlenim ženama za učešće u projektu Akademija poduzetništva žena

Na osnovu Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Općine Centar Sarajevo i Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ kojeg su 5. aprila 2018. godine potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Službe za zapošljavanje KS Midhat Osmanbegović, obavještavamo zainteresirane nezaposlene žene i poduzetnice sa područja Kantona Sarajevo, starosti od 18 do 50 godina, da se prijave za učešće u projektu ''Akademija poduzetništva žena''.
Poziv nezaposlenim ženama za učešće u projektu Akademija poduzetništva žena

Name, Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine je, na osnovu ugovora sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, raspisalo javni poziv za učešće u ovom projektu koji će se realizirati u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom kantonu. Javni poziv je otvoren 20 dana.

 

Riječ je o obuci za 60 nezaposlenih žena i poduzetnica koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa. U toku i nakon obuke polaznice će imati za mentorice iskusne bosanskohercegovačke poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim toga, polaznice ''Akademije poduzetništva žena'' će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruženja poslovnih žena BiH.

 

Tekst javnog poziva i prijavni obrazac dostupni su na linku https://www.upzbih.ba/2018/11/05/udruzenje-poslovnih-zena-pokrenulo-akademiju-poduzetnistva-zena/.

 

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekt razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti