Poziv građanima za učešće u humanitarnoj akciji

Povodom obilježavanja Vikenda humanosti, a prema preporukama Međunarodne Federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i smjernicama Crvenog križa/krsta Federacije BiH, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar organizuje zajedničku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći koja će biti upućena na najugroženije destinacije gdje se nalaze migranti.
Poziv građanima za učešće u humanitarnoj akciji

Svi zainteresirani građani će u periodu od 12. do 18. novembra 2018. godine svakim radnim danom od 8 do 16 sati u prostorijama svih 17 mjesnih zajednica i centrima za zdravo starenje na području općine Centar moći donirati prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, te odjeću i obuću, po mogućnosti zimsku, s obzirom na predstojeće hladnije vremenske prilike.

 

Podsjećamo da je ovo bio jedan od predloženih zaključaka Općinskog vijeća na nedavno održanoj vanrednoj sjednici o sigurnosnoj situaciji.

 

Iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar su izrazili nadu da će i ovoga puta građani iskazati solidarnost i humanost, te podržati ovu humanitarnu akciju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti