Za Centar „Vladimir Nazor“ Općina izdvojila 4.500 KM

Općina Centar nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom saradnje i pružanja finansijske pomoći Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“.
Za Centar „Vladimir Nazor“ Općina izdvojila 4.500 KM

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška za poboljšanje materijalnih uslova rada i opremljenosti za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 4.500 KM. Donirana sredstva će biti iskorištena za nabavku interaktivne table i micro:bit uređaja.

 

Centar „Vladimir Nazor“ je najreprezentativnija bosanskohercegovačka ustanova koja vrši odgoj, obrazovanje, edukaciju i rehabilitaciju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju i učenju. Centar već dugi niz godina razvija i implementira najsavremenije modele rada u cilju što kvalitetnije podrške učenicima sa poteškoćama u razvoju. Podsjećamo da ova lokalna zajednica kroz višegodišnje ulaganje i podršku ovakvim projektima nastoji omogućiti normalno odrastanje i školovanje djece s poteškoćama u razvoju kao i socijalizaciju među vršnjacima koja je jako bitan proces u njihovom odrastanju.

 

Na području središnje sarajevske općine je registrovano 130 osoba koje imaju poteškoće u razvoju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti