Predstavnici Općine Ptuj u posjeti Centru

Delegacija Općine Ptuj iz Slovenije, u srijedu 7. novembra 2018. godine, predvođena županom Miranom Senčarom posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima.

Ovom prilikom su predstavnici dvije lokalne zajednice iz Sarajeva i Ptuja razgovarali o saradnji ove dvije općine, a koja se prije svega ogleda u realizaciji zajedničkih projekata od obostrane koristi i interesa građana dvije lokalne zajednice iz oblasti privrede i lokalnog ekonomskog razvoja, turizma, kulture, obrazovanja, zaštite okoliša, sporta...

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da iskustva Slovenije i lokalnih zajednica u ovoj državi mogu biti dragocjena za našu domovinu i Općinu Centar.

 

-Općina Centar želi da aplicira prema IPA fondovima i uvjeren sam da nam iskustva Ptuja mogu pomoći. Također, sa županom Senčarom, direktoricom općinske uprave Andrejom Komel i ostalim saradnicima smo razgovarali i o uređenju općinske administracije, naglasio je Ajnadžić.

 

Senčar je istakao da će Ptuj vrlo rado pomoći u svim oblastima u kojima to mogu uraditi.

 

-Kada su u pitanju IPA fondovi mi na tom polju imamo jako veliko iskustvo. Vjerujem da će saradnja naših lokalnih zajednica donijeti korist za stanovnike i Centra i Ptuja, dodao je Senčar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti