Općina Centar na Forumu Sarajevo Unlimited 2018.

Forum Sarajevo Unlimited 2018., najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva, otvoren je u Sarajevu, a tema trećeg izdanja Foruma je inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope.

U glavni grad BiH je došlo stotine stranih delegata, desetine kompanija, predstavnici državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, predstavnici akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova te kreativnih hubova i start-upova koji će moći da se nadmeću za pažnju investitora.


Općina Centar Sarajevo uzela je učešće i podržala organizaciju Foruma, a načelnik Ajnadžić je prilikom otvaranja naglasio da ova lokalna zajednica među najvišim prioritetima ima zapošljavanje mladih i sposobnih kadrova, nove investicije, ali i i IT tehnologiju.

 

-Granice Općine Centar su otvorene za sve kredibilne investitore. Naša očekivanja od Foruma Sarajevo Unlimited su izuzetno velika. Vjerujem da će se kroz ovaj forum ostvariti nova prijateljstva, novi partnerski odnosi, te da će rezultat svega biti novi projekti od interesa za naše građane, naglasio je Ajnadžić.

 

Treći Forum Sarajevo Unlimited traje do 7. novembra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti