Započete aktivnosti na sanaciji ulica Bolnička i Koševo

U prostorijama Općine Centar u srijedu 31. oktobra 2018. godine upriličeno je potpisivanje sporazuma o zajedničkom pokretanju javne nabavke za sanaciju Ulice Bolnička i dijela Ulice Koševo.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Direkcije za puteve Kantona Sarajevo ugovor potpisao v.d. direktora Selmir Kovač.  Prema potpisanom dokumentu ove dvije institucije preuzimaju obavezu da zajedno pokrenu postupak javne nabavke putem otvorenog postupka za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na realizaciji projekta sanacije dvije saobraćajnice u Centru. Kako je navedeno, tokom potpisivanja sporazuma, odmah će biti pokrenuta procedura javne nabavke u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH, a koju će provesti posebno imenovana Komisija za javne nabavke sastavljena od predstavnika ove dvije institucije.

 

Nakon zaključenja ugovora sa odabranim izvođačem radova planirano je u skladu sa odgovarajućim vremenskim uvjetima da realizacija projekta sanacije Bolničke i dijela Koševo započne početkom nove građevinske sezone u 2019. godini.

 

Također je prema potpisanom protokolu obaveza Općine Centar da obezbijedi potrebnu tehničku dokumentaciju, te dostavi finansijsko-tehnički izvještaj o realizaciji projekta te i utrošku sredstava zajedno sa kompletnom dokumentacijom. Obaveza Direkcije za puteve KS je da obezbijedi finansijska sredstva u iznosu od 705.000 KM za realizaciju ovih projekata koje će isplaćivati na račun odabranog izvođača radova na osnovu ispostavljenih mjesečnih situacija ovjerenih od nadzornog organa koji je u ovom slučaju Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti