Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za sanaciju klizišta u naselju Mravići

Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Općini Doboj-Jug za sanaciju klizišta na sportsko-rekreativnom izletištu „Matoševe Dubrave“ u naselju Mravići.

U ime Općine Centar, koja iz svog budžeta izdvaja 20.000 KM za pomenutu namjenu, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Općine Doboj-Jug ugovor potpisao načelnik Mirnes Tukić.

 

–Ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže našoj maloj općini, na čemu smo mnogo zahvalni jer nam ona puno znači. Mi ćemo zahvaljujući ovim sredstvima koje su nam odobrili načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar nastaviti projekat sanacije klizišta na pomenutoj lokaciji za koji smo do sada uložili oko 100.000 KM. Sa okončanjem obnove sportskog terena i sanacije klizišta naši građani će imati adekvatan prostor za druženje, rekreaciju i ostale sportske aktivnosti, objasnio je Tukić.

 

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar su također prisustvovali i Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

 

-Kao i svake godine Općina Centar iz svog budžeta izdvaja određena sredstva iz fonda civilne zaštite koja služe za solidarnost sa onim općinama koje su doživjele različite vrste prirodnih i drugih nesreća. Ovom prilikom želimo izraziti naše zadovoljstvo da možemo pružiti određenu vrstu materijalne podrške Općini Doboj-Jug da završi ranije započetu sanaciju klizišta koje je do sada ugrožavalo već izgrađeno sportsko-rekreativno izletište i na ovaj način će oni osigurati da teren bude u funkciji građana, posebno mladih koji će ga koristiti na najbolji način. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama biti u prilici pomagati svim manje razvijenim općinama u Bosni i Hercegovini u rješavanju njihovih problema, kazao je Resić.

 

U ime Općine Doboj-Jug potpisivanju ugovora je također prisustvovao i predsjedavajući Općinskog vijeća Doboj-Jug Mujo Avdić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti