Podrška mladima za pokretanje vlastitog biznisa

U Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 224/II) u ponedjeljak, 5. novembra 2018. godine od 12 do 14 sati će biti održana informativna radionica za učesnike koji se žele ili su se već prijavili na Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova mladih udruženim sredstvima Općine Centar i Instituta za razvoj mladih KULT namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih. Na ovoj radionici će biti predstavljen Poduzetnički fond za mlade, uslovi i načini prijave te kako aplikanti mogu svoju poslovnu ideju predstaviti kroz biznis plan.
Podrška mladima za pokretanje vlastitog biznisa

Podsjećamo da je Općina Centar raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv je otvoren do 18. decembra 2018. godine.

 

Pravo učešća imaju nezaposleni mladi od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi, a uslov je i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa. Poslovni planovi mogu biti iz svih oblasti, osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode).

 

U Javnom pozivu je navedeno da će Općina Centar za uspješno ocijenjene biznis planove osigurati troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini obavljanja djelatnosti.

 

Riječ je o još jednom projektu Općine Centar koji ima za cilj omogućiti mladima pokretanje vlastitog biznisa, pobuditi poduzetnički duh i motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama. Naime, Općina Centar jedna je od osam odabranih lokalnih zajednica u BiH koja zajedno sa Institutom za razvoj mladih KULT, a uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, učestvuje u ovom projektu u okviru Poduzetničkog fonda za mlade.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za finansije i lokalno ekonomski razvoj Općine Centar i na telefon broj 033/562-347.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti