U Velikom parku veliki broj građana odao počast mučki ubijenim policajcima

Danas u poslijepodnevnim satima na platou kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992–1995. u Velikom parku nekoliko stotina građana je došlo da odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su poginuli u petak 26. oktobra na Alipašinom Polju u zasjedi kriminalaca.

Ovom skupu koje je organizovalo Udruženje „Val“ se također priključilo i rukovodstvo i uposleni Općine Centar kao i vijećnici, koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Ovom prilikom su članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), u čast stradalim policajcima, organizovali polaganje cvijeća ispred spomen-obilježja te obraćanje predstavnika sindikata MUP-a Kantona Sarajevo koji se zahvalio na podršci građana koji su uputili apel vlastima da policiji daju veće ovlasti kako bi se povećala sigurnost u gradu.

 

Dvojica službenika Ministarstva unutrašnjih poslova ubijena su u petak 26. oktobra ujutro prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila. Šehović je preminuo na mjestu događaja, a Vujinović je teško ranjen i nažalost nakon višesatne borbe za život podlegao teškim povredama glave na sarajevskoj klinici. Iza Adisa Šehovića ostali su majka, supruga i sin, a iza Davora Vujinovića majka, supruga i dvoje djece.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti