Zbogom Adise i Davore

Ni pucnji počasne salve koji su odjekivali danas Sarajevom nisu uspjeli sakriti jecaje i svu tugu porodice, prijatelja, kolega, ali i na hiljade okupljenih građana koji su došli na groblje Sveti Josip i mezarje Buća Potok kako bi ispratili dva oca, dva supruga, dva hrabra sina, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, dva policajca koja su živote položili 26. oktobra prilikom obavljanja svoje dužnosti, zaštite stanovnika i njihove imovine.

Tuga i nevjerica da ih više nema, da su tako svirepo ubijeni, nije se mogla sakriti na licima svih onih koji sa porodicom i prijateljima suosjećaju zbog ovog nenadoknadivog gubitka. A danas su se oni brojili u hiljadama.

 

Na komemoraciji ubijenim policajcima, a potom i na sahrani i dženazi, o Adisu i Davoru su se mogle čuti samo riječi hvale.

 

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović je istakao da su Adis i Davor ličnim primjerom pokazali šta znači časno i predano obavljati policijski posao.

 

-Svi smo ogorčeni i potreseni ovim gubitkom, ali ćemo nastaviti obavljati naše poslove na najbolji mogući način. Uvijek ćemo ih pamtiti i pominjati kao primjer. Bili su dobri ljudi, odani državi BiH i Sarajevu. U cijelom MUP-u će ostati neprežaljeni i nezamjenjivi. Sve svoje vrline pokazivali su svojim djelima, a ne ispraznim riječima. Svoje živote dali su za izgradnju boljeg društva, kazao je Halilović.

 

Danas je na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine proglašen dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja i zasigurno ne postoji nijedan pedalj naše domovine u kojem se danas sa dužnim poštovanjem ne izgovara Adisovo i Davorovo ime.

 

Delegacija Općine Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem položila je cvijeće i odala počast na grob Davora Vujinovića, a potom i na dženazi ubijenom Adisu Šehoviću.

 

U Općini Centar je otvorena i knjiga žalosti, a načelnik Ajnadžić je naglasio da je svaki napad na policajca istovremeno napad na državu.

 

-Dužnost države je da učini maksimum napora na zaštiti, kako naših građana, tako i policajaca, istakao je Ajnadžić.

 

I dok kompletna Bosna i Hercegovina ispraća na posljednji počinak Adisa i Davora ostaje vjera i nada da će počinitelji ovog gnusnog zločina biti što prije izvedeni pred lice pravde. 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti