Završni radovi na izgradnji novog „ciciban“ igrališta u Jukićevoj ulici

Tokom ove sedmice planirano je okončanje radova na izgradnji novog „ciciban“ igrališta u Jukićevoj ulici, preko puta broja 73.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu u ovogodišnjem budžetu obezbijedila 46.400 KM, dok je za izvođenje radova zaduženo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“.

 

Tokom izgradnje novog igrališta, koje zauzima površinu od oko 200 metara kvadratnih, postavljena je zaštitna ograda visine 1,5 metara i ulazna kapija. Od dječijeg mobilijara, koje ispunjava najstrožije evropske propise zaštite djece, postavljene su dvostruke njihalice, duple vrteške, dvosjedne ljuljačke, te jedna kombinovana sprava - kula penjalica. 

 

Ispod dječijeg mobilijara postavljena je anti stres zaštitna guma koja sprečava povrede kod djece prilikom pada, dok je ostatak igrališta pokriven travnatim busenovima. Kako bi se okolina održala čistom i urednom također je postavljena korpa za otpatke kao i parkovske klupe.

 

Izvođač radova je kompletnu površinu oko novoizgrađenog igrališta veličine oko 1.000 metara kvadratnih uredio kako bi mališani ovog područja imali lijepo mjesto za igru. Potrebno je još označiti pristupni put do samog igrališta koje prolazi preko lokalnog parkirališta kako bi djeca lakše i sigurnije dolazila na novoizgrađeno „ciciban“ igralište.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti