Načelnik Ajnadžić odlikovan srebrenim ordenom časti Republike Austrije

Povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije u petak, 26. oktobra 2018. godine u Domu oružanih snaga u Sarajevu upriličen je prijem na kojem su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i predstavnici kulturnog i političkog života, te predstavnici ambasada u BiH.

Naime, 26. oktobra 1955. godine Austrija je proglasila svoju trajnu neutralnost što je bio važan korak ka demokratskoj Austriji, u središtu Evrope.

 

Austrijski ambasador Martin Pammer naglasio je na prijemu da će Republika Austrija kao i mnogo puta u prošlosti biti uz Bosnu i Hercegovinu, a da će austrijska vlada nastaviti podržavati proces BiH na putu ka Evropskoj uniji.

 

-Odnosi između naše dvije zemlje su izuzetno dobri, a tokom svog mandata sam nastojao takav odnos održati. S obzirom da moj mandat u ovoj zemlji završava, želim se zahvaliti uposlenicima austrijske ambasade i svima koji su pomogli u realizaciji projekata koji su bili rezultat saradnje Austrije i BiH, istakao je Pammer, te zaslužnim pojedincima uručio priznanja.

 

Srebreni orden časti za zasluge Republike Austrije uručen je načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću kao počasnom predsjedniku Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva.

 

Ajnadžić je naglasio da ovo priznanje posvećuje svim članovima Udruženja Austrijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva bez čijeg snažnog angažmana priznanje ne bi bilo dodijeljeno.

 

-Izuzetno sam počastvovan priznanjem koje mi je dodijeljeno i ovo priznanje je za mene dodatni motiv i obaveza da radim još više na povezivanju naše dvije prijateljske države, povezivanju lokalnih zajednica, naroda, kultura... Austrija i Bosna i Hercegovina imaju historijske neraskidive veze i uvjeren sam da ćemo zajedničkim projektima, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije zajedničke budućnosti, poručio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti