Nastavak 29. sjednice Općinskog vijeća Centar

U petak, 26. oktobra 2018. godine održan je nastavak 29. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar čiji je prvi dio održan 25. oktobra. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić.

Na početku sjednice prisutni su odali počast policajcima koji su jutros rano ubijeni na dužnosti u Sarajevu te uputili izraze najdubljeg saučešća njihovim porodicama, uz očekivanje da počinitelji ovog gnusnog zločina budu što prije pronađeni i kažnjeni.

 

Na dnevnom redu ove sjednice bio je Prijedlog statuta Općine Centar. Nacrt ovog najvažnijeg općinskog dokumenta utvrđen je na 25. redovnoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 31. maja 2018. godine, i bio je na jednomjesečnoj javnoj raspravi. Prijedlog novog statuta usklađen je sa odredbama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, kao i sa drugim važećim zakonima i propisima, jer važeći Statut Općine Centar datira iz 2004. godine.

 

Nakon rasprave o Prijedlogu statuta Općine Centar općinski vijećnici su potrebnom većinom glasova podržali amandmane Kluba vijećnika Naše stranke kao i amandmane općinskog načelnika. Glasajući zatim o cjelovitom tekstu Prijedloga statuta, u kome su sadržani i usvojeni amandmani, ovaj dokument nije dobio potrebnu većinu glasova vijećnika Općinskog vijeća Centar.

 

Predsjedavajuća Općinskog vijeća je prekinula sjednicu, a termin nastavka sjednice bit će naknadno zakazan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti