Održana izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo

U prostorijama Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je prodajna izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo pod nazivom „Treća dob kroz umjetnost“.

Inicijator ove ideje Sanela Ferhatović, koordinatorica Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad, je zadovoljna organizacijom i samom izložbom gdje su bili prezentirani radovi vrijednih članica iz ova tri centra.

 

-Izložbu smo uspjeli organizovati u saradnji sa menadžmentom KSC Skenderija. Ukupno smo imali oko 150 izloženih radova  članica sva tri centra, najviše u tehnici ulje na platnu ili akvarel, a ostatak radova je rađen u tehnici turski vez i alu folija.  S obzirom da su nam prostorne mogućnosti dozvoljavale pozvali smo da nam se sa svojim radovima pridruže i članice Centra za zdravo starenje općine Centar u Maršala Tita na čelu sa gospođom Varjom Nikolić, kao i Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo. Za prvu izložbu naših centara uspjeli smo i prodati nekoliko radova. U skorijem periodu imamo namjeru organizovati novu izložbu sa više izloženih radova. Posebno bih istakla i pohvalila instruktoricu koja vodi školu slikanja u našem Centru, slikarku Indiru Kaliman koja je uspjela naučiti naše članice da samostalno prave umjetničke radove, objasnila je Ferhatović.

 

 

Uposlenici i volonteri Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad su za 329 svojih članova uspjeli organizovati likovnu sekciju, kao i sekciju rada na aluminijskoj foliji i u tehnici turski vez, učenje engleskog i njemačkog jezika kao i rada na računaru, planinarsku, kulinarsku i horsku sekciju, kao i vježbe korektivne gimnastike za osobe treće životne dobi. Također za svoje članove tokom cijele godine svake dvije sedmice organizuju razne izlete na kojima njihovi članovi provedu svoje vrijeme u lijepom druženju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti